top of page

הסוד לחיים פעילים ובטוחים יותר בגיל המבוגר - תרגילי שיווי משקל

עודכן: 4 במרץ

"החיים זה כמו אופניים: אתה צריך להתקדם כל הזמן מבלי לעצור כדי לא לאבד את שווי המשקל (אלברט אינשטיין)




אם אתם רוצים לעבור את החיים שלכם ולהרגיש צעירים גם כשאתם מזדקנים?


רוצים לערוך טיולים בגיל השלישי? מה יותר טוב מאשר לקפץ בקלילות ממקום למקום מבלי ליפול, לקבל כאבי רגליים, ולהרגיש כבדות... אז הנה לכם:


תרגילי שיווי משקל







שיווי משקל הוא מרכיב חשוב להישרדות ולאיכות חיים בגיל המבוגר. תרגילי שיווי משקל עוזרים לשמור על יציבות, למנוע נפילות ולשפר את התפקוד הקוגניטיבי והפיזי. להלן כמה נקודות חשובות על תרגילי שיווי משקל לגיל המבוגר:

  1. מניעת נפילות: נפילות הן סיבה עיקרית לפציעות ואשפוזים בגיל המבוגר. תרגילי שיווי משקל משפרים את היציבות, הקואורדינציה והשליטה במשקל הגוף, ובכך מפחיתים את הסיכון לנפילות.

  2. שיפור קוגניטיבי: מחקרים הראו קשר בין יכולות שיווי משקל לבין תפקוד קוגניטיבי. תרגילים אלו מאתגרים את המוח לתאם בין מערכות שונות בגוף ולשלוט במשימות מורכבות, תורמים לפלסטיות מוחית ומעכבים את הידרדרות הזיכרון והקשב.

3. חיזוק שרירים: תרגילי שיווי משקל מחזקים שרירים חשובים כמו השרירים הקטנים ברגליים, הירכיים והגב התחתון, המסייעים ביציבה ובתנועה.

4. עצמאות ואיכות חיים: שמירה על יכולות שיווי משקל תורמת לניידות, לעצמאות בפעילויות היומיום ולאיכות חיים טובה יותר בגיל המבוגר.

5. יציבות וגמישות - אימונים אלה משפרים את היציבות והגמישות של המפרקים והשרירים, ומונעים נוקשות וכאבים.

6. ביטחון עצמי - שיפור הקורדינציה מחזק את הבטחון העצמי של קשישים בתנועה וביכולת התפקודית שלהם, תורם לאיכות חייהם.


תרגילי מפתח: עמדו על רגל אחת, הרימו את הרגל של הברך השנייה לכוון התקרה, ישרי את היד של אותה ברך לכיוון התקרה ואת היד הנגדית פתחו הצדה בגובה הכתפיים - הישארו במנח 30 שניות והחליפו צד.



תרגילים נפוצים כוללים עמידה על רגל אחת, הליכה בקו ישר, משחקי כדור ועוד. חשוב לבצע את התרגילים בצורה בטוחה ולהתאים את הרמה לכושר הפיזי והקוגניטיבי של האדם המבוגר. תרגילי שיווי משקל הם חלק חשוב מאורח חיים פעיל ובריא לגיל המבוגר.

ניתן להוסיף מימדים נוספים לתרגיל העמידה על רגל אחת כדי להגביר את האתגר ואת התועלות:

  1. החלפת רגליים - בנוסף לעמידה על רגל אחת, כדאי להחליף את הרגל הנושאת כל מספר שניות/חילופין. זה מאתגר את שיווי המשקל ואת התיאום בין הצדדים השונים של הגוף.

  2. תנועות ידיים - כשעומדים על רגל אחת, אפשר להוסיף תנועות ידיים כמו לגעת באף, בראש, לאחור בגב ועוד. זה דורש תיאום ושליטה גבוהים יותר של שרירי הליבה והיציבה.

  3. סגירת עיניים - ביצוע התרגיל עם עיניים עצומות מאלץ את הגוף להסתמך על מערכות שיווי המשקל הפנימיות ולא על ראייה, מגביר את רמת הקושי.

  4. משטחים לא יציבים - עמידה על רגל אחת על משטח לא יציב כמו כרית נדנדה או קו גומי מאתגרת את שרירי הרגליים והליבה להתאים את עצמן למשטחים משתנים.

  5. תנועות גו - תנועות גו במהלך העמידה על רגל אחת, כמו כפיפות, סיבובים ותנועות זרועות, מעלות את רמת הקושי והדרישה לתיאום ושליטה.

חשוב להדגיש שיש להתקדם בהדרגה ברמות הקושי השונות, לוודא סביבה בטוחה לביצוע התרגילים ולהתייעץ עם איש מקצוע במידת הצורך. תרגילים מדורגים אלו יכולים לסייע בשיפור היציבה, הקואורדינציה והתפקוד הקוגניטיבי בגיל המבוגר.


התובנות הקצרות הללו ממחישות את הערך הרב של אימונים לשיווי משקל וקורדינציה בקרב קשישים - החל ממניעת נפילות, דרך עידוד עצמאות ותפקוד, וכלה בתרומה לבריאות כוללת.




コメント


"היו מזונותיך תרופותיך  ותרופותיך מזונותיך"

היפוקרטס.

לוגו חדש.png
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
  • Twitter
  • Facebook

כל הזכויות שמורות ללאה גלרט 2019 © / יעוץ ואיפיון איליה מיטין

bottom of page