top of page

מה קרה שהחיידקים שלי פגשו את "daytwo"

  • 5 במרץ 2019
  • זמן קריאה 9 דקות

עודכן: 19 באוק׳ 2024

מומלץ ביותר

*עדכון 14.8.2024


סגירת DayTwo: סופה של מהפכה תזונתית?

חברים יקרים,

היום אני רוצה לשתף אתכם בסיפור מרתק על חברה שניסתה לשנות את עולם התזונה האישית, אך לבסוף נאלצה לסגור את שעריה. מדובר בחברת DAY TWO, שהבטיחה לנו מהפכה בדרך שבה אנחנו מתייחסים לאוכל ולבריאות שלנו.

מי הייתה DAY TWO?

DAY TWO הוקמה ב-2015 על ידי קבוצת יזמים ומדענים מבריקים. הרעיון שלהם היה פשוט אך מהפכני: להתאים את התזונה האישית של כל אחד מאיתנו לפי החיידקים שחיים במעיים שלנו. נשמע מדעי, נכון? ובכן, זה באמת היה מבוסס על מחקר מתקדם ממכון ויצמן

איך זה עבד?

החברה פיתחה מערכת חכמה שיכלה לנבא איך מזונות שונים ישפיעו על רמות הסוכר בדם שלנו. הם עשו זאת על ידי בדיקה של החיידקים במעיים שלנו (כן, ממש כמו שזה נשמע!). המטרה הייתה לעזור לאנשים עם סוכרת או בסיכון לסוכרת, וגם לכל מי שרצה לשמור על משקל בריא.

למה זה היה כל כך מבטיח?

הרעיון של תזונה מותאמת אישית נשמע כמו חלום שמתגשם, במיוחד עבורנו בני הגיל השלישי. חשבו על זה - במקום דיאטות כלליות שלא תמיד מתאימות לכולם, היינו יכולים לקבל המלצות שמתאימות בדיוק לגוף שלנו!

אז מה השתבש?

למרות שהחברה גייסה הרבה כסף (כ-85 מיליון דולר!) ואפילו עבדה עם קופות החולים בארץ, היא נתקלה בכמה בעיות:

  1. תרופות חדשות: הגיעו לשוק תרופות חדשות כמו Ozempic, שעזרו מאוד באיזון סוכרת והרזיה. זה הפחית את הצורך בשירותים של DAY TWO.

  2. קשיים כלכליים: כמו הרבה חברות צעירות, גם DAY TWO התקשתה להרוויח מספיק כסף כדי להמשיך לפעול.

  3. בעיות בהתרחבות: היה קשה לחברה להתרחב לשווקים חדשים מחוץ לישראל.

  4. ביקורת מדעית: היו מומחים שהטילו ספק בדיוק של ההמלצות התזונתיות של החברה.

מה אפשר ללמוד מזה?

הסיפור של DAY TWO מזכיר לנו כמה דברים חשובים:

  1. זהירות עם חידושים: למרות שטכנולוגיה יכולה לעזור לנו בניהול הבריאות, חשוב להיות זהירים ולא לקפוץ על כל דבר חדש.

  2. חשיבות המחקר המדעי: תמיד כדאי לבדוק אם יש מספיק מחקרים שתומכים בשיטות חדשות.

  3. הקשבה לגוף: בסופו של דבר, אין תחליף להקשבה לגוף שלנו ולעצות של רופאים מוסמכים.


מה עכשיו?

למרות סגירת DAY TWO, הרעיון של תזונה מותאמת אישית לא נעלם. יש עדיין מחקרים רבים בתחום, ואני בטוחה שנראה עוד חידושים בעתיד. בינתיים, הדרך הטובה ביותר לשמור על בריאותנו היא עדיין הדרך המסורתית - תזונה מאוזנת, פעילות גופנית, ומעקב רפואי סדיר.

לסיכום, חברים יקרים, הסיפור של DAY TWO מזכיר לנו שגם כשיש הבטחות גדולות בעולם הבריאות, חשוב לשמור על גישה מאוזנת ולא לשכוח את היסודות הפשוטים של חיים בריאים.


נעבור לעניין האישי שלי: אני נוהגת לאכול פירות עם מזון שומני כמו אגוזים או שקדים. הסיבה היא שלפירות יש מדד גליקמי גבוה, כלומר הם מעלים את רמות הסוכר בדם במהירות. הוספת השומן מאטה את ספיגת הסוכר, מה שיכול להיות מועיל במיוחד לחולי סוכרת ולהשמנת יתר, וגם למי שרוצה לשמור על תזונה מאוזנת ובריאות כללית.

המסר העיקרי: צרופי מזון כמו: שילובים של מזונות יכולים לעזור בשמירה על רמות סוכר מאוזנות, תחושת שובע ארוכה יותר, ושיפור הערך התזונתי של הארוחות. הנה כמה שילובים נפוצים ומומלצים:

  1. פירות + שומנים:

    • פירות עם אגוזים/שקדים: כמו תפוח עם חמאת בוטנים, או בננה עם אגוזי מלך.

    • אבוקדו עם פירות: ניתן לשלב עם פירות כמו מנגו או תותים ליצירת סלטים מרעננים.

  2. פחמימות + חלבונים:

    • אורז עם שעועית/עדשים: שילוב זה יוצר חלבון מלא ומסייע בתחושת שובע לאורך זמן.

    • לחם מחיטה מלאה עם ביצים: שילוב של פחמימה מלאה עם חלבון איכותי.

  3. ירקות + שומנים בריאים:

    • סלט ירקות עם שמן זית או אבוקדו: השומנים עוזרים בספיגת ויטמינים מסיסי שומן כמו ויטמין A, D, E ו-K.

    • ברוקולי עם שקדים או גרעיני חמנייה: מסייע בשיפור ספיגת נוגדי חמצון.

  4. פחמימות מורכבות + חלבון + שומן בריא:

    • בטטה אפויה עם יוגורט או טחינה: מספקת איזון בין פחמימות, חלבון ושומן, מה שתורם לאיזון רמות הסוכר בדם.

    • קינואה עם אבוקדו וביצה: שילוב מאוזן של כל אבות המזון.

  5. ירקות + חלבונים:

    • סלט ירקות עם עוף/טונה: מסייע לשמור על תחושת שובע ומספק חלבון רזה.

    • קייל עם גבינת פטה: שילוב עשיר בסידן, ויטמינים וחלבון.

  6. דגנים מלאים + קטניות:

    • אורז מלא עם חומוס: שילוב מושלם ליצירת חלבון מלא ושובע ממושך.

    • לחם מחיטה מלאה עם חמאת בוטנים: דגנים מלאים עם חלבון צמחי ושומן בריא.

שילובים אלה עוזרים להאט את ספיגת הסוכר בדם, לשמור על תחושת שובע, ולשפר את הערך התזונתי של הארוחות.

מקורות:


 

"כוח הוא היכולת לשבור חטיף שוקולד לארבעה חלקים עם הידיים בלבד ואז לאכול רק חלק אחד". (דורותי פארקר)



בהמשך וידאו מעניין התאמת מזון אישית מבוססת מדע בעזרת אפליקציה - טיפול מונע ושיפור למי שכבר סובל מסוכרת!


רגיעה במדיטציה
נרגעת לפני שמתחייבת לאפליקציה

**חוויותיי עם Day Two**


ראשית, אציין שאיני סובלת מסוכרת וגם לא מעודף משקל, אך אני גבולית ברמות הסוכר שלי. Day Two הרשימה אותי מאוד, ובלעדיה אין לי סיכוי לדעת מה באמת מתרחש בגוף שלי מבחינת רמות הסוכר ואיזה מזון עושה את העבודה הטובה ביותר עבורו.


מחקר מהפכני שנערך במכון ויצמן עוסק בפעילות החיידקים בגופנו וכיצד הם יכולים לשנות באמצעות תזונה מותאמת אישית את הסוכרת וההשמנה בגוף. המחקר גילה שאנשים שונים מגיבים באופן שונה לאותו מזון, וכך נולדה שיטת Day Two.


אנחנו צועדים לקראת עידן חדש, שבו תזונה מותאמת אישית תהיה חלק בלתי נפרד מחיינו. אני בטוחה שיש כאלו ששמעו על כך, יש כאלו שלא שמעו, וישנם את אלו ששמעו אבל מפקפקים ושכחו מהנושא עד שהגיעו לביתם.


אז במה מדובר? התקשורת דיברה על כך, ואני המשכתי לחקור בנושא ו"נדלקתי". מדובר במחקר פורץ דרך של מכון ויצמן, שמדבר על "לנרמל את הסוכר בדם לפני שאוכלים" על מנת למנוע קפיצות ברמות הסוכר.


רגע רגע, לא לקפוץ ולחשוב שאתם אלו ש"הכל בסדר" אצלם ו-"זה לא בשבילי". זה בשביל כולנו! ישנם כאלו שאינם יודעים אפילו שהם במצב של טרום סוכרת, ובאמת... מי מאיתנו אינו רוצה לרדת במשקל?


אחוז גבוה באוכלוסייה סובל מעודף משקל המזיק לבריאותנו. תכף תגלו עד כמה זה גם בשבילכם.


אתם יכולים להיכנס ללינק המצורף ולקרוא על כך בפירוט.


---

אפקט החיידק

כנסו ותיווכחו

מבדיקה שעשיתי, כרגע הלינק עובד רק במחשב השולחני.


המשמעות של Day Two עבורי

בעבר חשבו שהמזון שאנחנו אוכלים מתאים לכולם בצורה זהה, אך היום אנחנו יודעים שזה לא כך. מחקר פורץ דרך של מכון ויצמן גילה שאנשים שונים מגיבים בצורה שונה לאותו מזון. אני אישית התנסיתי בשיטת Day Two וגיליתי תובנות מרתקות על האופן שבו הגוף שלי מגיב למזונות שונים.

דוגמה לנושא הפחמימות

לא כל הפחמימות מתאימות לי, אבל קמח תירס הוא אחד מהטובים עבורי. מצד שני, הפסטה מקבלת אצלי ציון נמוך, אך אם אצרף אליה חלבונים כמו דג או גבינה, הציון שלה יעלה. לכן, אני לא אוכל פסטה לבד.

עידן חדש בתזונה ובספורט

אנחנו צועדים לקראת עידן חדש שבו תזונה מותאמת אישית תתפוס מקום מרכזי בשמירה על הבריאות ובשיפור הכושר הגופני. אין זה משנה אם אתם סובלים מסוכרת, מעודף משקל או אם אתם פשוט רוצים לשמור על כושר - התאמת התזונה לפי חיידקי המעי יכולה לסייע לכל אחד ואחת מאיתנו.

בדיקות ואבחונים

על מנת לדעת אם יש לכם טרום סוכרת, בקשו לעשות בדיקת דם A1c. זוהי בדיקה הבודקת את רמות הסוכר בדם בשלושת החודשים האחרונים והיא הרבה יותר מהימנה מבדיקת דם רגילה לסוכרת.

לסיכום

תזונה מותאמת אישית היא מפתח לבריאות מיטבית וביצועים ספורטיביים טובים יותר. אם עדיין לא התנסיתם ב-Day Two, אני ממליצה לכם לנסות ולהכיר את הגוף שלכם טוב יותר.


 

במכון ויצמן נוצר הרעיון של התאמת המזון לפי חיידקי הגוף

איך נוצר הרעיון?

שני מדענים ממכון וייצמן, ערן סגל מתמטיקאי, וערן אלינב שהוא גם רופא אימונולוג, לכל אחד יש מעבדה משלו במכון וייצמן, הם התחילו לחקור את השאלה למה לא מצליחים בדיאטות הרבות, ולמה המחלות המטבוליות בעליה מתמדת בעולם, והפכה למגפה עולמית.


המדענים איחדו את המעבדות לצורך מחקר משותף, בצורה של שילוב מתמטיקה וביולוגיה, בנוסף, סקרו את כל המחקרים שנעשו בעבר על תזונה, בכל המחקרים נשארו עם תוצאה אחת לכל קטגוריה, כמו קלוריות, רמת פחמימות, משקל, ולא הבינו בדיוק איך השפיעו כל הקטגוריות ביחד על המשקל, ומה המחקר שווה באופן כללי לתזונה בריאה.


עקב כך, הם החליטו לחקור ממבט אחר, והוא: קפיצת הסוכר בדם לפני ואחרי ארוחה. המחקר התחיל עם 1000 איש.


ידוע שאחרי ארוחה, הסוכר עולה יותר ויותר, ותכף אחר כך הוא מתחיל לרדת, והגוף מתמודד ומפריש אינסולין, אצל אנשים רבים, מצב שחרור האינסולין, אינו תקין, ואינו אחיד, או שהלבלב עצמו, קשה לו להתמודד עם הפרשה של האינסולין, והסוכר הגבוה נשאר בדם.


המדענים חקרו וראו, שאת המדד הזה אפשר לכמת, וזאת באמצעות מיפוי גנטי של טריליוני החיידקים, ועם הנתונים הרפואיים האישיים, יכולים לחזות את קפיצות הסוכר לאחר האכילה.


ככל שקפיצת הסוכר עולה מאד, זה גורם סיכון למחלות רבות, ואת זה צריך לעצור.

כראיה לכך, לפני הרבה שנים, אנשים זקנים מאד, היו חולים בסוכרת סוג 2, היום אנחנו יכולים לראות שהסוכרת מתחילה בגילאי 40, 50 ויש אפילו גם ילדים, מסתבר שהמערכת השתבשה במשך השנים, וצריך למנוע זאת.


למדד החדש הזה פיתחו המדענים טכנולוגיה של לוחות אלגוריתמים ובאמצעותם יודעים לחזות את העליה והירידה של הסוכר באמצעות תזונה המותאמת אישית, כל אחד לפי החיידקים שלו.


לדוגמא: מסתבר שמזון מסוים שנחשב לבריא, יכול לעלות לאדם אחד את הסוכר בדם לרמה גבוהה, ולאדם אחר אותו מזון מעלה את הסוכר בדם לרמה נמוכה יותר.


 

כיצד זה התחיל

בשנת 2015 התאחדה קבוצת סטארט אפ ולקחה על עצמה לפתח את האפליקציות, בתיאום עם מכון ויצמן. הם התקשרו לאדם מוכר ומוכשר, שיש לו גם קשרים עם מכון וייצמן ושעשה פרוייקטים רבים ומיוחדים, וגם ניסה זאת על עצמו, והגיע למסקנה שזה עובד.


לאחר מכן, 3 אנשים הקימו חברה עם הטכנולוגיה של מכון וייצמן, גייסו הרבה מאד כספים, וכן גם קבלו רישיון לאותם אלגוריתמים שפותחו, וגם יש להם קשר לפיתוחים עתידיים.


גם חברות רבות של מזון כמו פרוביוטיקה, ויטמינים, פנו אליהם, בתכלס לא התקדם כלום.

החברה שהתאחדה והחליטה לשווק את המוצר היא חברת DAYTWO.


 

אם אנחנו רוצים להיכנס לעניין, ראו את שלבי הכניסה שלי בהמשך. אך לפני כן כדאי לדאוג שיהיו לכם בדיקות דם בחצי שנה האחרונה.


הם שולחים ערכה באמצעות שליח, בערכה יש שאלון שצריך למלא בו אינפורמציה , כמו היסטוריה רפואית, מחלות, אורח חיים , שינה, תיאבון, עישון ובדיקות דם בחצי שנה אחרונה,

כמו כן בתוך הערכה מצויה מבחנה עם נוזל משמר, על מנת שנוכל לאסוף את הצואה, וזה יכול להישמר עד 50 יום, וכמובן דפי הסבר, ומשלמים 1,350 ש"ח.


לאחר שהערכה חוזרת לחברה באמצעות שליח, הם מזינים את כל הנתונים ללוח לוגריתמים, ואחר כך מפתחים אפליקציה אישית לכל אחד, בהתחלה זה בליווי דיאטנית .


האפליקציה מדברת בעיקר על מזונות שמותאמים אישית, כאלו שמקפיצי סוכר, או פחות מקפיצי סוכר, ואת האפשרות של שילובי מזון, כמו: תפוח כשהוא בפני עצמו מקפיץ את הסוכר יותר מאשר כשמוסיפים לו מזון שומני כמו אגוזים וכו'.


חשוב ביותר לסיכום:


טכנולוגיה זו היא לא הוקוס פוקוס, בכל זאת צריך לאכול תזונה בריאה, ובכמויות נכונות, ולהיאחז בכל הכתבות לעיל, זה ברור, אלא שהמהפך הזה יכול לסייע רבות לכולנו.

אני מצידי נכנסתי לעניין ומוכנה לשתף אתכם בכל הנושא מתחילתו ובהמשכו.

החיידקים בגופנו
החיידקים שלנו בגוף


זאת החוויה שלי עם DAY TWO

3.2.19

נכנסתי לאינטרנט לאתר של החברה שנותנת את השירות הזה ונקראת day two,

(דיי טו) וקראתי על כך בעיון.


4.2.19

בחברה הזו יש שאלון קצר על דרך החיים שלנו. מילאתי את השאלון, (אגב, יש שם מקום לרשום תוצאות של בדיקות דם מסוימות בחצי שנה אחרונה, אז כדאי שתכינו זאת מראש.) את כל הפרטים, החברה מזינה בתוכנת לוגריתמים.


5.2.19


נושא תשלום: בגלל שזה חדש יחסית, זה עדיין לא הספיק להגיע למצב מימון קופות החולים, אז אין ברירה, כל דבר טוב עולה כסף, התשלום הוא: 1,350 ש"ח, ויש שם גם קוד קופון להנחה של 10%. (בינתיים נכון להיום 2022 אפשר לרכוש במחיר מוזל ב"כללית"

5.2.19

לא חייבים, אבל מי שרוצה, איך לקבל את הקוד? נכנסתי לאינטרנט ומצאתי "דיאטנית עד הבית" ומשם הוצאתי קוד הנחה, כמובן שהתחייבתי לקבל את הניוזלטר שלה, ושילמתי 1,225 ש"ח, במקום 1,350 ש"ח. (מבלי להשתמש פיזית בשירות שלה).

5.2.19

הזמנתי את הערכה . יש מקום באתר, תיאום עם השליח, (לציין שהאתר הוא ידידותי וקל לעקוב אחרי ההוראות). בדרך כלל התיאום הוא למחרתיים והלאה..

7.2.19

הגיע השליח עם הערכה ראו ערכה מצולמת.


10.2.19

בערכה נמצאת מבחנה והסברים, באותה מתכונת של "בדיקות דם סמוי בצואה" של קופות החולים.

10.2.19

נכנסתי למחשב וזימנתי את השליח (אגב, השליח כלול בתשלום הערכה). הזימון נועד ל-12.2.19.

12.2.19

צהריים, הגיע השליח ולקח את הערכה.

עכשיו אני מחכה...


הצד האחורי של הערכה




ערכת day tow
הצד הקדמי מצולם daytwo זוהי הערכה שמקבלים מ

4.04.2019

סוף סוף הגיעו התוצאות, פתחתי את האפליקציה וקבעתי תור עם דיאטנית ב-28.4.2019 וזאת כחלק מהתהליך על מנת לדעת להשתמש באפליקציה והמשך יעוץ.


האפליקציה התקבלה 29.5.2019


קבלתי את האפליקציה בנייד, והדיאטנית יצרה איתי קשר על מנת להנחות אותי, למרות שהאפליקציה בנויה מאד ברור.


לציין שהאפליקציה היא אישית וכל מזון מדורג לפי מספר, כשהגבוה מציין 9.9 וזה מצוין, והנמוך מציין 1 וזה לא מתאים.


אני מתחילה לגלות אילו מזונות טובים יותר עבורי, ואילו מזונות פחות טובים, לאלו שפחות טובים אפשר להוסיף מזונות מסוימים כמו שומנים וחלבונים והם הופכים להיות טובים יותר.

זאת רואים באמצעות המספר שהופך גבוה יותר בהרכב של 2 מזונות.


לכל מזון בנוסף לניקוד שציינתי לעיל ישנן גם את כל המרכיבים התזונתיים כמו קלוריות וכו'.


לציין שכל אחד מקבל גם את מכסת הקלוריות שמוקצבות לו לפי הפרטים שנמסרו בעת הרישום.


התחלתי בתהליך ונראה מה יהיו התוצאות לאחר מספר חודשים.



דוגמאות מתוך האפליקציה המותאמת אישית - מחולק לארוחות, מאכלים וחטיפים


פה מורכבות ארוחות מראש אם נפתח לדוגמה צהרים פסטה נקבל מספר ארוחות

 



אחת הדוגמאות לפתיחת קטגוריה של הפירות, וכמובן זה ממשיך הלאה וכך כל המזונות


 


נכנסים ובוחרים את החטיף שרוצים


 

קופ"ח כללית מודעת לעובדה שעניין זה חשוב, ולקחה את זה ברצינות,

והיום אפשר להיכנס דרך האתר של קופ"ח הכללית בתשלום מסובסד של 800 ש"ח, ולעשות את כל הפרוצדורה כאמור לעיל. https://www.clalit.co.il/he/daytwo/Pages/default.aspx


נכנסתי לאתר קופת חולים כללית, על מנת להקל עליכם, אני מצרפת כאן את צילומי שלבי הכניסה.


1. זהו דף ראשון באתר הכללית ל-daytwo


2. בדף זה אנו רואים למי הבדיקה אינה מתאימה


 

3. כניסה להרשמת התהליך




 

4. תשלום התהליך


 

5. אחרי ביצוע התשלום


 

6. מה יקרה בהמשך התהליך


המשכיות החוויה שלי עם daytwo


היום 25/06/2019

ודאי לא חשבתם שבזאת סיימתי את הנושא של daytwo לא כן?

עכשיו אני ממשיכה לעבוד עם האפליקציה הנחמדה ומגלה דברים מעניינים.


לדוגמה: שוקולד מריר הוא מצוין עבורי.

אז...לדוגמה: כשהכנתי דייסה של שיבולת שועל עם קינמון, הציון שלו היה נמוך, כלומר לא טוב, אבל להפתעתי אם אני מוסיפה קקאו במקום קינמון, ראה זה פלא הציון נעשה גבוה יותר, בכל זאת הציון לא היה מספיק גבוה עבורי אז הוספתי 3 אגוזי מלך , וראו זה פלא הציון הפך למצויין.

מסקנה: דובר על כך לעיל, שמדד הסוכר אחרי האוכל חייב תמיד לעלות, אבל "פה טמון הכלב", תלוי איזה מזון מעלה לנו את מדד הסוכר אחרי האוכל לרמה גבוהה או נמוכה, ולכן יש לנו את האפליקציה האישית עם כל סוג של מזון מדורג במספרים מ-1-10 וצרופי מזון שונים יכולים לגרום לדרוג לעלות לטובתנו.

להזכירכם! מדד הסוכר והשמנה הולכים ביחד.


שוקולד מריר עבורי מצויין

דוגמה נוספת: דווקא אפרסק הוא פרי עם ציון גבוה (טוב) עבורי, ותפוח עם ציון נמוך (פחות טוב) עבורי, אז מה עושים? אוכלים את התפוח בצרוף אגוזי מלך ואז הציון שלו הופך לגבוה יותר, ועוד כהנה וכהנה.



תפוח בלבד הוא לא טוב לי, אבל בתוספת אגוזים הניקוד עולה וזה בסדר






לסיכום:

ירדתי את 3 הק"ג המיותרים שהיו עלי. (אולי אני לא דוגמה מספיק טובה), אבל אני בטוחה שאנשים אחרים בעלי משקל עודף יצליחו ליהנות אפילו יותר.


בנוסף:

גם ידידתי ענבל החלה להשתמש מזה מספר חודשים, היא גם נהנית מהשימוש וגם ירדה מספר קילוגרמים, 2 צפרים במכה אחת, איזה כיף של שימוש.



day two-גם ידידתי ענבל החלה להשתמש ב


 

על מנת להזכיר לכם את הנזקים של הסוכרת יצרתי עבורכם אינפוגרפיקה הממחישה את נזקי הסוכרת.

הנזקים של הסוכרת באינפוגרפיקה
אינפוגרפיקה לנזקי הסוכרת






Comments


"היו מזונותיך תרופותיך  ותרופותיך מזונותיך"

היפוקרטס.

לוגו חדש.png
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
  • Twitter
  • Facebook

כל הזכויות שמורות ללאה גלרט 2019 © / יעוץ ואיפיון איליה מיטין

bottom of page