top of page

בריא טעים ובזריז - המתכונים והטיפים שישדרגו את התפריט שלך

עודכן: 19 באוק׳ 2024





 מדברי הרמב"ם: "לעולם לא ימלא האדם כרסו, אלא יפסיק כשמילא שלושת רבעי רעבונו"


מסע קולינרי לעבר אורח חיים בריא

כמובילת דרך בתחום הבריאות, פיתחתי לאורך השנים מומחיות ייחודית בשדרוג מתכונים לגרסאות בריאות יותר. למרות שאיני מגדירה את עצמי כשפית מקצועית, התשוקה שלי לתזונה נכונה הובילה אותי למסע מרתק של גילוי וחדשנות במטבח.

היום, אני נרגשת להציג בפניכם אוסף מתכונים בריאים שפיתחתי. כל מתכון מייצג צעד קטן לעבר אורח חיים בריא יותר, עם טעם גדול.

קטניות: אבן היסוד של תזונה בריאה

כפי שהדגשתי בבלוג שלי, אני מאמינה בתוקף שקטניות הן מרכיב מפתח בתזונה מאוזנת ובריאה. הן לא רק מזינות, אלא גם מהוות בסיס איתן לארוחות מגוונות ומספקות.

חלופה מצוינת לחלבון מן החי

כאשר ארוחתנו אינה כוללת מקורות חלבון מן החי כמו בשר, עוף או דגים, אין צורך לחשוש. שילוב חכם של קטניות ודגנים מספק פתרון מושלם:

- מקור חלבון מלא ואיכותי

- עשיר בסיבים תזונתיים

- מכיל ויטמינים ומינרלים חיוניים

- בריא לגוף ולסביבה

יתרונות השילוב

תערובת של דגנים וקטניות אינה רק טעימה, אלא גם:

1. מספקת את כל חומצות האמינו החיוניות

2. מעניקה תחושת שובע לאורך זמן

3. תורמת לאיזון רמות הסוכר בדם

4. מסייעת בשמירה על בריאות מערכת העיכול

בסופו של דבר, שילוב קטניות ודגנים בתפריט היומי שלנו הוא דרך פשוטה, טעימה ובריאה להבטיח תזונה מאוזנת ומזינה.

 בישול קיטניות

יש להשרות לפני הבישול במי ברז רגילים, לדוגמה: חומוס ושעועית משרים ללילה, עדשים למספר שעות, ועדשים אדומות אין צורך להשרות.

ההשריה משחררת את החומצה הפיטית שנמצאת בקיטניה, מפחיתה היווצרות גזים, ועוזר לויטמינים להיספג.

חשוב!! בבישול הקטניות אין להוסיף מלח מכיוון שהמלח גורם לכך שלא יתרככו.

*אני אישית מבשלת את הקטניות בתחילה בסיר לחץ שמחיש את זמן הבישול. (מלבד העדשים. לפעמים קורה שהקטניות כמו החומוס נשארות די קשות, אז כדאי להוסיף מעט סודה לשתייה למי הבישול.


קטניות: חלופה בריאה לפחמימות פשוטות עם מדד גליקמי נמוך

קטניות אכן מאופיינות במדד גליקמי נמוך. לדוגמה, אפונה יבשה מבושלת מדורגת באינדקס גליקמי 22, ובוטנים באינדקס 7

  1. לעומת זאת, פחמימות פשוטות כמו לחם לבן או אורז לבן בדרך כלל מדורגות גבוה יותר באינדקס הגליקמי.

  2. החלפת פחמימות פשוטות בקטניות יכולה לסייע בשמירה על רמות סוכר יציבות בדם

  3. קטניות מספקות גם יתרונות תזונתיים נוספים כמו סיבים תזונתיים, חלבון, ויטמינים ומינרלים.

    מתכונים בהמשך...


 

שמן זית

שמן זית חשוב לבריאות
שמן זית-בריאות מן הטבע

שמן זית: אוצר בריאותי בכל טיפה

שמן זית הוא מרכיב מפתח בתזונה בריאה, ואימוצו לשגרת התזונה שלכם יכול להיות צעד משמעותי לקידום בריאותכם. למרות שישנם אנשים הטוענים "זה לא טעים לי", חשוב לזכור:

א. הטעם הוא עניין של הרגל - עם הזמן, החך שלכם יתרגל ואף יתאהב בטעמו העשיר של שמן הזית.

ב. היתרונות הבריאותיים עולים על כל טענה של טעם - אפרט את היתרונות הרבים של שמן זית.

1. שמן זית הוא חלק מתזונה ים -תיכונית הידוע בטיבו בכל העולם.

2. מצמצם סיכון למחלות לב וכלי דם, ותורם להפחת לחץ הדם וסוכרת.

3. גורם לשיפור בחילוף חומרים של הגלוקוז.

4. גורם לתחושת שובע.

5. עשיר בנוגדי חימצון ולכן תורם לתפקוד המוח, ובהפחתת דלקות בגוף

6. תורם לחיזוק העצם.

7. מוריד כולסטרול רע LDL.

8 מעלה כולסטרול טוב HDL הידוע שמנקה את דפנות העורקים.

אימוץ שמן זית לתפריט היומי שלכם הוא השקעה קטנה עם תשואה גדולה לבריאותכם. נסו להתמיד, והתוצאות ידברו בעד עצמן!


טיגון בצל: עם או בלי שמן?

  1. הניחו את הבצל הפרוס במחבת יבשה.

  2. טגנו על אש נמוכה, תוך ערבוב מתמיד, עד שהבצל כמעט מתייבש מהנוזלים הטבעיים שלו.

  3. הוסיפו מדי פעם מספר טיפות מים ומשיכו לערבב.

  4. המשיכו בתהליך עד שהבצל הופך שקוף.

    היתרונות בטיגון עם שמן זית:

    באופן אישי, אני מעדיפה לטגן עם מעט שמן זית, וזאת מכמה סיבות:

    א. טעם משובח יותר: שמן הזית מעשיר את טעם המאכל.

    ב. ספיגת ויטמינים: הוא מסייע בספיגה טובה יותר של ויטמינים מסיסי שומן.

    ג. יתרונות בריאותיים: שמן זית ידוע בתכונותיו המיטיבות עם הבריאות.


    בסופו של דבר, הבחירה בין טיגון יבש לטיגון עם שמן זית תלויה בהעדפות האישיות שלכם ובמטרות התזונתיות. שתי השיטות יכולות להתאים לתזונה בריאה, כל אחת עם היתרונות שלה.


 

בורגול עם עדשים (אדום, שחור, ירוק).


בורגול חום - אפשר ללא בישול להשרות במים חמים כחצי שעה (1 כוס בורגול 2 כוסות מים רותחים) עד שהמים נספגים.

עדשים אדומות - 1 כוס לשטוף היטב במסננת מתחת לברז ולבשל מספר דקות בכוס מים , לדאוג שיישארו שלמים כדי שלא יהפכו למחית. (אני קונה עדשים אדומות שלמות ולא חצאים, אבל למרק אפשר חצאים).

בצל גדול - לקצוץ

שמן זית - 3 -2 כפות (אני משתמשת בכפות ולא מוזגת "לפי העין" כיוון שכך אני שולטת בכמות , כמו כן, אצלי רוב התבשילים הם בצרוף שמן זית)

טיגנתי בצל בווק הוספתי תבלינים (כל אחד יכול להשתמש בתבלין האהוב עליו, אני מעדיפה פלפל שחור, ובמי הבישול הוספתי פלפל אנגלי). אח"כ צרפתי את הבורגול והעדשים והקפצתי הכל בשמן הזית עם הבצל, אפשר להוסיף גזר וכו', השמים הם הגבול...


 

כוסמת ירוקה: אוצר בריאותי טבעי

הכוסמת הירוקה, בניגוד לכוסמת הרגילה הקלויה, היא גרסה בריאותית יותר שעוברת תהליכי ייבוש טבעיים בלבד. צבעה בז' ירקרק, והיא שומרת על ערכים תזונתיים גבוהים.


מאפיינים ייחודיים:

  • לא עוברת קלייה: שומרת על ערכים תזונתיים מקוריים

  • צבע: בז' ירקרק, להבדיל מהכוסמת החומה הרגילה

  • אחסון: מומלץ לשמור במקרר לשמירה על טריותך

    יתרונות בריאותיים:

  • עשירה במינרלים וויטמינים:

    • ברזל, סלניום, אבץ, נחושת ומגנזיום

    • ויטמין B, מקור אנרגיה חשוב לגוף

  • סיבים תזונתיים: תורמת לפעילות תקינה של מערכת העיכול

  • חלבון איכותי:

    • מכילה חומצות אמינו חיוניות כמו ליזין, טריפטופן ותריאונין


      חלבון צמחי שנספג ביעילות בגוף

  • ללא גלוטן: מתאימה לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן

  • אינדקס גליקמי נמוך: מתאימה לדיאטות מופחתות סוכר

  • מכילה אינוזיטול (DCI):

    • משפר ייצור חלב אם

    • מסייע במצבי חרדה, שיפור שינה ומניעת דיכאון

    • יעיל לטיפול בתסמונת השחלות הפוליציסטיות.

יתרונות נוספים:

  • מחזקת ומנקה את מערכת העיכול

  • משפרת תיאבון ומונעת תחלואה בדרכי העיכול

  • תורמת לחיזוק מערכת החיסון

הכוסמת הירוקה היא תוספת מצוינת לתפריט בריא ומאוזן, המציעה מגוון רחב של יתרונות תזונתיים ובריאותיים.

והכי חשוב!

זהו דגן הטוב ביותר לסוכרתיים ולאלו ששומרים דיאטה.

אני מבשלת את הכוסמת בדיוק כמו שמבשלים אורז ואחר כך מוסיפה לה את כל הקטניות האחרות.

תבשיל כוסמת עם עדשים

1. 1 כוס כוסמת 1.5 כוסות מים לבשל בסיר סגור כמו אורז. 20 דק'.

2. 1 כוס עדשים, כל סוג יכול להיות- בישול קצר במים. (כדי שיישארו שלמים)

3. לטגן בצל בווק להוסיף תבלינים ואת הכוסמת והעדשים להקפיץ ביחד בשמן זית עד שהטעם של הכל מתחבר.

(אני מבשלת בנפרד את הכוסמת והעדשים , מכיוון שכל אחד מהם מתרכך במשך זמן אחר)


כוסמת דגן בריאותי שטוב לחולי סכרת
כוסמת - דגן בריאות שמוריד סכרת
 

קינואה: הדגן במסווה של קטנייה

קינואה, שהפכה לחלק מהתפריט הישראלי רק בשנים האחרונות, לא הייתה מוכרת בארץ בתקופת ילדותי. למרות שהיא מסווגת כדגן, הקינואה מפתיעה בתכונותיה התזונתיות:

  • עשירה בחלבון איכותי

  • מכילה ויטמינים ומינרלים חיוניים

  • עשירה בסיבים תזונתיים

  • מומלצת לשומרי משקל בזכות ערכה התזונתי הגבוה

סוגי קינואה

ישנם שני סוגים עיקריים של קינואה שאני מכירה:

  1. קינואה לבנה: הנפוצה יותר

  2. קינואה אדומה: טעימה יותר ויקרה יותר

טיפ להכנה מושלמת

אישית, אני פחות מחבבת את הקינואה הלבנה. אולם, גיליתי שיטה להפוך אותה לטעימה יותר:

  1. השרו את הקינואה במים

  2. הסירו את הקצף שנוצר מספר פעמים

  3. לאחר מכן, בשלו כרגיל

לרוב, אני מעדיפה לבשל תערובת של שני הסוגים יחד, מה שמעניק מרקם וטעם מאוזנים יותר.קינואה היא תוספת נהדרת לתפריט מאוזן ובריא, המשלבת את היתרונות התזונתיים של דגנים וקטניות כאחד.


קינואה עם גזר מגורד ועדשים אדומות.

את הקינואה אפשר לבשל כמו אורז.

1. 1 כוס קינואה

2. 1.5 כוסות מים

3. בצל קצוץ .

4. 2 כפות שמן זית

אני מטגנת בצל בשמן זית, מוסיפה את הקינואה וממשיכה לטגן

מוסיפה 2 גזרים מגורדים ואת המים.

אני מעדיפה לבשל בנפרד את העדשים האדומות מכיוון שהן נמעכות מהר ואני מעדיפה עדשים לא מעוכים. אחר כך אני מוסיפה אותן

והרי לכם מעדן.


טיפים לטיגון עם טעמים

כאשר אני מטגנת כמעט בכל מנה, אני מתחילה בהוספת פלפל חריף ירוק חתוך, בדיוק כמו שאני עושה עם הבצל. כמו כן בתבלינים, רצוי לטגן מעט לפני (לא לשרוף!)

יתרונות השיטה:

  • ארומה עשירה: הפלפל החריף מוסיף ניחוח מעניין ומיוחד למנה.

  • טעם מעניין: הוא מעניק למאכלים טעם פיקנטי ומעורר חושים.

ניסיון זה יוצר שילוב טעמים נפלא, שמעשיר כל מנה ומקנה לה אופי ייחודי.


קינואה  דגן דמוי קטניות עם שפע של חלבון
קינואה שייך למשפחת הקטניות בגלל החלבון הרב שיש בה
 

שעועית מכל מיני צבעים -



השעועית: מקור מצוין לחלבון וברזל

השעועית ידועה כמרכיב תזונתי חשוב, במיוחד עבור צמחוניים וטבעוניים, כמו נכדיי. היא עשירה בחלבון איכותי ובברזל, מה שהופך אותה לבחירה נהדרת לתוספת לתפריט היומי.

יתרונות השעועית:

  • חלבון: מספקת מקור חלבון צמחי, חיוני לבניית שרירים ולשמירה על בריאות הגוף.

  • ברזל: מכילה כמות משמעותית של ברזל, תורמת למניעת אנמיה ולשיפור רמות האנרגיה.

  • סיבים תזונתיים: תורמת לפעילות תקינה של מערכת העיכול ומסייעת בשמירה על תחושת שובע.

השילוב של השעועית בתפריט היומי הוא דרך מצוינת להבטיח תזונה מאוזנת ובריאה, במיוחד עבור אלו המעדיפים תזונה צמחית.


מרק שעועית בסגנון ישראלי מסורתי

מרק השעועית הישראלי המסורתי הוא מנה חמה ומנחמת, המשלבת טעמים פשוטים אך עשירים. בניגוד לגרסאות מהמטבח המזרחי, מרק זה מתאפיין בתיבול עדין ומאוזן, המדגיש את הטעם הטבעי של השעועית.

מאפייני המרק:

  1. טעם טבעי: מדגיש את הארומה העשירה של השעועית ללא תבלינים חזקים.

  2. מרקם קטיפתי: השעועית המבושלת היטב יוצרת מרקם חלק ומפנק.

  3. פשטות: מעט מרכיבים, אך כל אחד תורם לטעם העשיר.

טיפים להכנת שעועית:

לפני הבישול, אני משרה את השעועית ערב לפני.

טיפ שימושי:

אני נוהגת להשרות כמות גדולה של קטניות, ולאחר מכן לשים אותן בשקית ניילון ולהקפיא. כך תמיד יש לי קטניות מוכנות לשימוש בכל עת! שיטה זו חוסכת זמן ומבטיחה שהשעועית תהיה זמינה ומוכנה לבישול מתי שרק ארצה.

המתכון

1. 3 כוסות שעועית מושר

2. 1 כוס חיטה (להשרות מעט לפני)

3. 1 בצל.

4. 3 גרגרי פלפל אנגלי

5. 2 עלי דפנה.

6. 3 גרגרי פלפל שחור (אפשר גם אבקה)

לבשל הכל (אני מבשלת בסיר לחץ כ-חצי שעה).

לאחר שבישלתי חצי בישול אני מוסיפה,

7. שום כתוש 4 שינים

8. פלפל חריף לפי הטעם - חתוך

9. 2-3 עגבניות בשלות - מרוסקות בבלנדר

10. מעט רסק עגבניות .

11. פפריקה אדומה מתוקה

  1. אבקת מרק בטעם בצל או עוף,

13. מעט טימין (לא חייב)

14 . 2 כפות שמן זית .

לטגן את השום עם הפלפל החריף, להוסיף את העגבניות והרסק הפפריקה ואבקת המרק להרתיח ולהוסיף את השעועית שהתבשלה בסיר לחץ ולהמשיך לבשל.

תבשיל צמחוני מהמם טעים ובריא - מג'דרה

1. כוס אורז בסמטי (אני תמיד משתמשת באורז בסמטי, ולעיתים רחוקות באורז מלא).

2. 3/4 כוס קינואה אדומה ולבנה מיקס,

3. חצי כוס עדשים קטנות ירוקות אפשר גם שחורות.


שטפתי הכל במסננת בעלת חורים דקים (בגלל הקינואה), אידיתי הכל ב-2-3 כפות שמן זית, הוספתי בצל מטוגן מוכן, (אפשר גם לטגן בעצמנו) כורכום כ-3/4 כפית, מעט אבקת מרק בצל, (לא חייב) ופלפל שחור, הוספתי 2.5 כוסות מי ברז ובישלתי מרגע ההרתחה כ-20 דקות על אש נמוכה, ליד זה הוספתי כרובית מהתנור תאמינו יצא מעדן.


מג'דרה - תבשיל בריא צמחוני
מג'דרה-אורז עם עדשים תבשיל צמחוני
 


עוגיות בריאות - המתכון בצורת אינפוגרפיקה שיצרתי,

- עשוי בעיקר משיבולת שועל-דגן חיוני מזין וטוב לשמירת משקל


עוגיות בריאות של לאה
עוגיות בריאות עם חומרים בריאים

הערה: ניסיתי לעשות זאת ללא הביצים יצא נפלא! - אפילו טעים יותר.

כמו כן במקום חמאה אפשר להוסיף טחינה או חמאת בוטנים - מעט יותר בריא..



וידיאו שיצרתי להכנת עוגיות בריאות




 

הכנת גרנולה ביתית פצצה של בריאות

עדיף להכין גרנולה בבית במקום לקנות מוכנה. כשאנחנו מכינים בעצמנו, אנחנו יודעים בדיוק מה נכנס לתערובת, ויכולים להימנע מתוספים מיותרים. זו דרך נהדרת ליהנות ממאכל בריא וטעים, תוך שליטה מלאה על המרכיבים.



סרטון להכנת גרנולה




יבואו בהמשך....






שווארמה צמחונית בתנור

קערות שווארמה ירקות כרובית צלויות ובטטה

הוא ארוחת הערב האולטימטיבית לשווארמה ירקות .

מחבר: ג'ס לרסון

זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: 25 דקות זמן כולל: 40 דקות



תפוקה: מנות 4, קטגוריה: עיקריות, סלט.

שיטה: צלוי מטבח: מזרח תיכוני, לבנוני

רכיבים:

1 קופסת חומוס , לרוקן לשטוף ולייבש.

1 ראש קטן כרובית, קצוץ לפרחים בגודל ביס

1 בטטה, חתוכה לקוביות בגודל 1 וחצי ס"מ

1 כפית מלח גס.

1 כפית פלפל שחור גרוס

מיץ מ-1/2 לימון

הגשה: קינואה, כרוב או חסה מגוררת, מלפפון פרוס דק, בצל אדום פרוס דק, רוטב טחינה (למטה) וכו'.

לתיבול שווארמה:

2 כפות שמן זית

1 לימון, מיץ

3 שיני שום, קצוצות

2 כפות סירופ מייפל טהור או דבש

1 ½ כפית כמון טחון

1 ½ כפית פפריקה מעושנת

¾ כפית קינמון טחון

¾ כפית ג'ינג'ר טחון

¾ כפית אורגנו מיובש

¾ כפית כורכום טחון

⅛ כפית פלפל קאיין

מים, לפי הצורך


רוטב הטחינה:

כוס טחינה, מיץ מחצי מלימון, ¼ כפית מלח גס, תוספת של מים לדילול שאתם אוהבים.

תיאור: קערות שווארמה ירקות בתבנית עם כרובית צלויות ובטטה - מתכון השווארמה הצמחונית הקל והבריא הזה .

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות . מרפדים 2 ניירות אפייה גדולים בנייר אפייה בנייר לניקוי קל.. מייבשים במגבת נייר את החומוס השטוף והרטוב. (ייבוש החומוס חשוב מאוד לפריכיות שלו. (לא לוותר על כך)

  2. מכינים את תיבול השווארמה: מוסיפים את כל המרכיבים הרשומים לקערה גדולה. מערבבים לאיחוד. תלוי עד כמה הלימון שלך עסיסי, אולי תרצה להוסיף שפריץ מים כדי שהתיבול יספיק לצפות את כל הירקות והחומוס. מניחים בצד. מאחסנים בכלי אטום במקרר עד שבוע.

  3. צור שווארמה מכל הירקות והחומוס: לקערה גדולה עם תיבול השווארמה, מוסיפים את החומוס, פרחי כרובית וקוביות בטטה. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס. מצפים הירקות וחומוס ברוטב השווארמה, מבטיחים שהכל מצופה באופן אחיד. מעבירים את ירקות השווארמה והחומוס לניירות האפייה המוכנים, מסדרים הכל עם מספיק מקום מסביב כדי לצלות יפה.

  4. צולים את גרגירי השווארמה והירקות במשך 20-25 דקות, מנערים את המחבת באמצע הצליה , עד שהכרובית ובטטה רכים עם קצוות פריכים ושחומים. מוציאים מהתנור וסוחטים מעל את מיץ הלימון.

5. מכינים את רוטב הטחינה: בינתיים, כשהירקות והחומוס צולים, מכינים את רוטב הטחינה. מערבבים את כל המרכיבים הרשומים בקערה בינונית, תוך טריפה לאיחוד. הוסף מים ולימון לדלל למרקם הרצוי , מניחים בצד, או מאחסנים בכלי אטום במקרר עד שבוע.

6. לְצלחת! ערמו את ירקות השווארמה הפריכים וחומוס ( אפשר מעל קינואה מבושלת) כרוב מגורד או חסה, ועליהם מלפפון פרוס דק ובצק אדום, גבינת פטה מפוררת, כוסברה קצוצה ורוטב טחינה לפי הרצון.

תהנו !

 

להתענג על שנות הזהב: המרק הכתום הבהיר לבריאות וחיוניות



בשנות הזהב של החיים, כל כפית תזונה חשובה. עבור קהילת החברים היקרה שלנו בני 60 ומעלה, המרק הכתום העז הוא יותר ממנה מנחמת; זהו סמל לבריאות, חיוניות, והשמחה בהזנת עצמנו באהבה. הצטרפו אלינו כשאנחנו מתעמקים בקסם של המרק הזה וחוקרים את היתרונות הרבים שלו עבור אלה שחובקים את החיים אחרי גיל 60.


חומרים:

  • חצי חבילת עדשים כתומות (250 גרם)

  • בצל קטן קצוץ לקוביות קטנות

  • 2 גזרים קטנים ובטטה בינונית מגורדים דק

  • דלעת -- חתיכה של כ-5 על 5 ס"מ מגורדת דק

  • כף רסק עגבניות מרוכז

  • כף אבקת מרק ללא חומרים משמרים או לחילופין כף או יותר מתערובת תבלינים ביתית (כף פפריקה מתוקה, כף זרעי כוסברה טחונים, כף אבקת בצל, חצי כף מכל תבלין: כורכום, פפריקה מעושנת, מלח דק


1. המהות של מרק כתום בהיר:


מעוצב עם עדשים כתומות, גזר, בטטה, דלעת ותערובת של תבלינים מחממי לב, המרק הכתום הבהיר הוא חגיגה של טעמים. אבל מעבר לטעמו הטעים, הוא טומן בחובו יתרונות בריאותיים עמוקים.


2. מעצמת תזונה:


- נוגדי חמצון: ירקות כתומים עשירים בנוגדי חמצון המחזקים את מערכת החיסון, בעלת ברית חיונית לגופים בוגרים.

- ויטמינים ומינרלים: בתוספת שומנים בריאים כמו שמן זית או אבוקדו, ספיגת ויטמינים ומינרלים חיוניים משופרת.

- סיבים: נוכחותם של עדשים וירקות מקדמת את בריאות מערכת העיכול, לעתים קרובות שיקול כאשר אנו מתבגרים.


3. קל להכנה, קל ליהנות:


היופי של המרק הכתום הבהיר הוא הפשטות שלו. בין אם אתה מומחה קולינרי או טירון במטבח, המתכון הזה נגיש ומהנה להכנה.


4. ניתן להתאמה להעדפותיך:


ניתן להתאים את טעמי המרק עם תבלינים כמו כורכום, פפריקה מעושנת או כוסברה טחונה כדי שיתאימו לבלוטות הטעם שלכם. ניתן למתן מלח עבור אלה שמודעים לצריכת נתרן.


5. קערה של נוחות:


מעבר לתזונה, קערה חמימה של מרק כתום עז יכולה לעורר זיכרונות, נחמה ושמחה - אלמנטים המעשירים את הרווחה הרגשית שלנו.


6. שתפו את התענוג:


למה לא להפוך את ההכנה או ההנאה מהמרק הזה לאירוע חברתי? לבשל עם חברים או משפחה, או לארח מסיבת מרק וירטואלית. חיבור הוא הזנה לנשמה.


סיכום:

המרק הכתום הבוהק הוא יותר מארוחה; זוהי חוויה הוליסטית הנותנת מענה לצרכים התזונתיים, הפיזיים והרגשיים של אלה בשנות הזהב שלהם. היא מסמלת אורח חיים שמתעדף בריאות מבלי לוותר על הנאה.

אני מזמינה אתכם לנסות את המתכון המענג הזה, לשתף אותו עם אנשים אהובים, ולאמץ את הטעם התוסס של חיים בריאים. המחשבות, העיבודים או סיפורי המרק שלך יתקבלו בברכה בתגובות למטה. ביחד, בואו להתענג על טעם החיים!






Comments


"היו מזונותיך תרופותיך  ותרופותיך מזונותיך"

היפוקרטס.

לוגו חדש.png
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
  • Twitter
  • Facebook

כל הזכויות שמורות ללאה גלרט 2019 © / יעוץ ואיפיון איליה מיטין

bottom of page